07.05.2019

Dr Spin: Linč-paket

Slavko Ćuruvija fondacija, BIRN i NUNS pokrenuli su Dr Spin kampanju o kontroli medija u Srbiji u okviru projekta Javni novac za javni interes

Dr Spin je serijal od deset animiranih epizoda koji daje odgovor na važno pitanje – šta je to što bi svaki diktator morao da zna, ako želi da uguši slobodu medija u svojoj zemlji?

Dr Spin je, kako sam tvrdi, prekaljeni medijski savetnik brojnih autoritarnih vlastodržaca i antidemokrata, koji je jednog dana odlučio da svoje bogato znanje i iskustvo pretoči u jedinstveni vodič kroz kontrolu medija za diktatore, ali i sve one koji to žele da postanu.

U četvrtoj lekciji Dr Spina, saznaćemo odgovor na pitanje od ključnog značaja za svakog diktatora koji želi da bude uspešan u svom poslu: kako se najefektnije obračunati sa onima koji vas kritikuju?

Nove epizode emitovaće se svakog utorka u Jutarnjem programu televizije N1, kao i na RTV Šabac i TV Forum.

Spinove avanture možete pratiti i na Fejsbuk i Jutjub stranicama serijala, kao i preko privatnog Tviter naloga koji vodi Dr Spin lično.

Dr Spin trenutno je angažovan kao specijalni konsultant na projektu Javni novac za javni interes, koji zajednicki realizuju BIRN, Slavko Curuvija fondacija i NUNS, a njegove savete i iskustva zapisao je i uobličio Ilir Gaši.