04.06.2019

Dr Spin: Spinove đakonije

Slavko Ćuruvija fondacija, BIRN i NUNS pokrenuli su Dr Spin kampanju o kontroli medija u Srbiji u okviru projekta Javni novac za javni interes

Dr Spin je serijal od deset animiranih epizoda koji daje odgovor na važno pitanje – šta je to što bi svaki diktator morao da zna, ako želi da uguši slobodu medija u svojoj zemlji?

Dr Spin je, kako sam tvrdi, prekaljeni medijski savetnik brojnih autoritarnih vlastodržaca i antidemokrata, koji je jednog dana odlučio da svoje bogato znanje i iskustvo pretoči u jedinstveni vodič kroz kontrolu medija za diktatore, ali i sve one koji to žele da postanu.

Današnja epizoda Vodiča kroz kontrolu medija namenjena je pravim sladokuscima! Malo je poznato da je doktor Spin ujedno i odličan kuvar, koji će nam pokazati kako da za samo dve minute i uz sastojke koje svaki diktator ima u svojoj kuhinji, spremimo jelo od koga će vam poći voda na usta!

Nove epizode emitovaće se svakog utorka u Jutarnjem programu televizije N1, kao i na RTV Šabac i TV Forum.

Spinove avanture možete pratiti i na Fejsbuk i Jutjub stranicama serijala, kao i preko privatnog Tviter naloga koji vodi Dr Spin lično.

Dr Spin trenutno je angažovan kao specijalni konsultant na projektu Javni novac za javni interes, koji zajednicki realizuju BIRN, Slavko Curuvija fondacija i NUNS, a njegove savete i iskustva zapisao je i uobličio Ilir Gaši.