18.06.2019

Dr Spin: Vorteks laži

Slavko Ćuruvija fondacija, BIRN i NUNS pokrenuli su Dr Spin kampanju o kontroli medija u Srbiji u okviru projekta Javni novac za javni interes

Dr Spin je serijal od deset animiranih epizoda koji daje odgovor na važno pitanje – šta je to što bi svaki diktator morao da zna, ako želi da uguši slobodu medija u svojoj zemlji?

Dr Spin je, kako sam tvrdi, prekaljeni medijski savetnik brojnih autoritarnih vlastodržaca i antidemokrata, koji je jednog dana odlučio da svoje bogato znanje i iskustvo pretoči u jedinstveni vodič kroz kontrolu medija za diktatore, ali i sve one koji to žele da postanu.

Došlo je vreme za veliko finale! U poslednjoj epizodi Vodiča kroz kontrolu medija, doktor Spin polazi u potragu za moćnim oružjem koje će mu omogućiti da njegove laži zavladaju celim svemirom. Da li će uspeti u svom naumu? Pogledajmo…

Prethodne epizode možete pogledati na nalozima doktora Spina na na Fejsbuk i Jutjub stranicama serijala, kao i preko privatnog Tviter naloga koji vodi Dr Spin lično.

Dr Spin trenutno radi kao viši finansijski savetnik na projektu Javni novac za javni interes, koji zajednički realizuju BIRN, Slavko Curuvija fondacija i NUNS. Autor serijala je Ilir Gaši.