28.10.2018

Počelo istraživanje o stavovima građana o medijima u Kragujevcu

Kako građani Kragujevca vide stanje u lokalnim medijima i kakva su njihova očekivanja i potrebe kada je reč o informisanju u lokalnoj zajednici predstavnici Šumadijskog centra za građanski aktivizam Res Publika pokušali su da saznaju u subotu, 27. oktobra, u razgovoru sa Kragujevčanima

Res Publika je tokom druženja sa sugrađanima započela istraživanje o zadovoljstvu građana trenutnom medijskom ponudom. Kragujevčani su, putem ankete, imali priliku da na licu mesta daju odgovor da li je informisanje u gradu po njihovoj meri.

Aktivnim uključivanjem građana, uvažavanjem njihovih stavova i predloga, može se dati značajan doprinos definisanju javnog interesa u informisanju na lokalnom nivou, smatraju iz ove organizacije.

Pozivamo vas da izdvojite nekoliko minuta i popunite anketu.

Istraživanje se sprovodi u okviru projekta Informisanje po meri građana” koje se realizuje u okviru programa podrške „Kaži/traži šta te zanima“ koji izvode Balkanska istraživačka mreža, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Slavko Ćuruvija fondacija, u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija.